Tempo-SM, Jag var redo…. Men?!

Ett sätt att lämna någonting bakom sig är att skriva av sig. Funkar ganska bra ⬇️

De var uppriggat! De såg proffsigt ut! Och folk hängde runt ikring! Jag pratar om de stora svarta motorcrosstältet som var inlånat och uppställt på parkeringen bredvid bilen. Den gröna mattan var utrullad och där på stod de två trainers redo för uppvärmning. Lugnt och avslappnat häng innan de var dags att förbereda sig och cykeln. Rullade bort till startområdet lite små nervös över ifall cykeln skulle bli godkänd.(För dom som inte vet så gäller de specifika regler över hur en tempo sittställning får vara.)

Rullar glatt och lugnt tillbaka med vetskapen om att de var lugnt. Den var godkänd och klar för start. Nu var de bara jag kvar. Upp på trainern och äntligen skulle jag få göra min första ordentliga uppvärmning inför ett tempolopp. Herregud, jag börjar bli gammal och de kräver tid till att smörja lederna 😉 Haha….

Testade 30 min med 3 st ramp-up på totalt 3 min från zon 3 i watt till zon 5 och 1 min vila mellan. Kändes bra!

På med tempohjälmen och skoöverdragen för nu är det dags att rulla mot starten. Drar till med en stående acceleration bara för att jag kan på vägen. Drar i mig en gel och träffar härliga människor som jag inte träffar lika ofta nu när cykeltävlingar inte är högst prioriterade. Samtidigt fem stjärnor till dom jag träffar som precis som jag ställer sig på startrampen för första gången i ett Svenskt Mästerskap.

Cykeln mäts åter igen in då jag placerar mig i startfållan. Känslan av ett lugn infinner sig och det blir nästan lite sentimentalt till slut. Träningen är gjord, det kommer göra ont samtidigt som de kommer bli superkul. Känner mig inte alls så där nervös och skakig utan jag är redo. Det känns bra!

Med bästa supporter utanför avspärrningen sitter jag upp och inväntar nedräkningen. Att Garmin tickar 20 sek extra för att jag glömt autopaus skiter jag fullständigt i. Fokuserad och lugn rullar jag iväg.

Sen händer de som inte får hända. Ca 100 m efter starten och vid ingången av backen växlar jag ner till lilla klingan fram precis som jag hade tränat kvällen innan och den hakar i. Jag börjar växla tillbaka så där som man gör när känslan är att kedjan hoppar av men de funkar inte. Farten stannar av successivt och jag hinner tänka: ”Nu hoppar jag av fixar problemet och sen fortsätter jag lugnt och sansat.”

Blev inte riktigt så. En kille som jag inte vet vem de är kommer springande fram för att hjälpa till men de visar sig att kedjan har fastnat stenhårt mellan framklingorna. Han blir svart om händerna och jag lika så. Här kommer de första tårarna. Tillslut fanns det bara en väg att välja. Vända tillbaka till starten. Rullar sakta tillbaka och möts av Peter som jag cyklat Ride of Hope med en gång i tiden. Tusen tack för hejjarropet du hann med och att du också försökte rädda upp situationen men ingenting gick att göra. Får med mig lite fart och kan rulla en bit men tillslut fanns bara alternativet att gå med cykeln tillbaka. Jag var så snygg och cykeln såg ut som ett vrålåk men där går jag med huvudet hängande och krokodiltårar rinnande ner på kinderna. Får fantastiskt stöd och hjälp av Valhall där och då. Det krävdes verktyg för att lösa problemet. Tillslut får jag luta mig in i en famn och bara bryta ihop. Han är bäst! Han är också fotografen!

Mekaniska problem kan man inte göra någonting åt och hade hellre blivit sjuk eller haft en dålig dag. Men de som suger fett är att detta var min fjärde start på ett Svenskt Mästerskap som jag inte fick rulla över mållinjen. Tidigare har jag blivit hindrad av ett brutet nyckelben, förkylning och noll erfarenhet. Nu var jag förberedd. Det här är inte på liv och död. Det är en hobby! Det är min livsstil att träna och tävla ibland.

Jag bryter ihop och kommer igen. Men hur många gånger orkar man?

Tack för att du läste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s