RR Jönköping 70.3 – Dvs. min första någonsin!

Bakgrund
För dom som inte vet så har jag via Aktivitus haft ett strikt triathlonprogram från mitten av februari i år och när jag antar en utmaning så gör jag det ordentligt. Innan dess har jag cyklat i ca 5 år var av 3 år i elitklungan så av den anledningen älskar jag cykeldelen. Crawlkurs tog jag för kanske 4 år sedan som jag sen la på is. Var de gäller löpningen så har jag en fotbollsbakgrund och även haft en löparperiod i mitt liv. Kort och gott alltid haft ett aktivt träningsliv och ett jävla pannben.

Trevlig läsning!

Jönköping 70.3 -> Simningen
Vilken mäktig känsla att stå där i startfållan och successivt vallas fram mot rampen. Mantra -> Jag ska bara simma en liten tur och sen ska jag äntligen få cykla. Alla sprang nerför rampen i stress medans jag njöt av en lugn promenad. Jag simmade på och de var inte så läskigt men kändes mer som att jag aldrig kom fram. Fortsätt simma, fortsätt simma och på väg tillbaka efter man hade rundat bojarna tittade solen fram. Kan inte bara varit jag som drog till med ett leende där under vattenytan. In under bron där jag återigen blundade och rampen upp ur vattnet närmade sig. Shit, jag måste hinna kissa också för de gör man tydligen.
Jag gick upp för rampen, lyfte på glasögonen och sprack upp i ett leende. Klappade mig själv på axeln och utbrast tydligt. JAG KLARADE DET flera gånger under löpturen till växlingsområdet som var lååång.
Check på del 1
Min tid blev 43:38 och sprang upp som 33:a i min Agegroup.

Jönköping 70.3 -> Cyklingen

Äntligen ska jag få rocka på de jag kan! Rullar över linjen och hoppar upp på cykeln. Genom flera av de första kurvorna låg nån som hade glidit i backen av blöt och hal asfalt. Lugnt och fint bara tänkte jag. Här ställde jag krav på mig själv eftersom min styrka på cykeln är min största fiende. De handlade inte om att vara snabbast här. Utan med respekt för att springa efteråt följa Aktivitus och Johan Hasselmark’s raceplan.
För den intresserade skulle jag sikta mot ett snitt på 190 W och i stort sätt aldrig kliva över 250 W även om de gick uppför. Med min taktik att aldrig se hastigheten på min Garmin så tuggade jag på. Ja, går de för långsamt blir jag stressad och går de för fort är risken att jag kissar på mig av rädsla. Lugnt och sansat uppför backen. Jag körde om och blev omkörd med otroligt lugn. Om jag minns rätt så hade jag ett snitt på 27 km/h då jag var uppe på toppen.
Yes, nu ser jag till att tåget rullar!
Jag höll min plan och märkte att jag körde lugnt och stabilt i bågen över kullarna medans andra tryckte på av kung och fosterland. Vad hände? Jo, jag körde om dom sen på platten och såg dom aldrig mer. Kontrollerat rullade jag på. Varför stressa när vi även ska njuta. Jag var mest orolig över reglerna angående drafting som var omöjliga att hålla de första 4-5 milen. De var folk överallt!
Fegade i nån utförslöpa då regnet valde att göra entré för en kort stund och vips så tickade milen ner. De roliga var snart slut. Tråkigt! När jag åter igen rullade in i Jönköping växlade jag ner för att spinna ur benen lite. Göra mig redo för nästa delmoment. Då rullar en tjej sakta förbi och uttrycker grymt kört! Desamma säger jag men de är nu racet börjar.
Checka på del 2….
9 mil, på 2:40:46 och ett snitt på 33,59 km/h. Klättrade här med från 33 till 4:e plats

Jönköping 70.3 -> Löpning

Det var en fantastisk bana med publik typ överallt som pushade en framåt. Mina direktiv från Aktivitus och Johan Hasselmark var att hålla 5.30 tempo per kilometer och kändes de bra skulle jag öka sista 10 km. Jag började springa och försökte hitta en obehaglig/bekväm känsla att följa. Tittar på klockan och den ger mig tider på 4.50 – 5.30 per kilometer. Första varvet är alltid spännande men andra blev mentalt tyngre. Man är liksom i ingenmansland och mitt pannben fick kicka in. Fortsätt springa, lite till, snart är de vätskekontroll, de går bra osv.
In på sista varvet med ett leende. Snart är de över på gott och ont. De var nu jag som först tittade ner på min klocka för att se hur länge jag egentligen hade hållt på. Försöker kalkylera vilket jag är sämst på och tänker shit de kan landa på 5 h 40 min ( Riktig fel kalkylering ) Jag chockar mig själv med den tiden då 6 h var mer inpräntat i mitt huvud. Min plan var att göra HIGH-FIVE på upploppet och njuta av röda mattan rejält men strax innan jag kom in i stan tittade jag ner på klockan och tänker. De kan gå under 5 h 30 min. Jag gasade inte på för de fanns inget krut kvar. De var fördelat utmed banan men försökte hålla upp tempot. In på röda mattan och över mållinjen med armarna i skyn och tårarna sprutade ner för kinderna. Jag klarade de! Där och då visste jag inte vad jag ställt till med för mig själv. Personligt rekord var satt som förstagångare och med en halvmara avklarad på 1:51:19 slutade Jönköping på en 4:e plats i min agegroup med tiden 5 h 28 min 12 sek
Checka på del 3 löpningen och Jönköping 70.3 min största slutdestination detta år var avklarat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s