Glöm inte ta din Offseason och njut!

”Jag fattade ett beslut. Ett beslut som gav mig harmoni igen och ett lugn i själen. Jag känner mig glad och nöjd. Jag har funnit kärleken igen.”

Det är inte förens man lämnar någonting som man inser vad som hänt. Mina metrar i simbassängen och kilometrar i löpspåret under min offseason har bidragit till att säsong 2018 har fallit på plats. Pusselbitarna ligger helt plötsligt rätt och mönstret visar sitt sanna jag. Det var egentligen inte riktigt vad jag ville hösten 2017 men kunde inte tacka nej. En fantastisk säsong på många sätt med underbara människor, spännande träningsupplägg, bra material och en tävlingsform som inte riktigt fick blomma ut. Självklart är jag trots allt väldigt tacksam!

Oavsett vad man satsar mot så kan vi göra allting rätt men är inte den mentala biten på plats så blir det ofta med största sannolikhet katastrof. Mina strul började redan i Januari och följdes med samt byggdes på under hela våren/försommaren. Kraschen i Juli blev toppen på isberget och kanske en lösning på allting. Jag tänker inte gå in på problematiken utan lämnar de bakom mig.

Pressen som egenföretagare släppte i samband med sjukskrivningen och axeln började slappna av samt började den sin läkning på riktigt. Jag gick inför att det här måste få ta sin tid. Det är inte värt flera bakslag och längre rehab. Jobbet och livet är trots allt viktigare!

En sjukskrivningsperiod som ledde mig in på mer löpning samt simning, vilket var guld för axeln. Cykelpassen blev färre och färre samt vilodagarna några fler. Detta pågick i 6 underbara veckor och lite till. Hjärnan var som en övermogen banan. Gick någonting fel så var det lika med livskris. Mycket kring cykling slog bakut och jag fick panik. Lämna mig ifred! Ett cykeldäck med för lite luft fick sig en rejäl utskällning utan anledning. Jag var trött. Trött i kroppen men framförallt trött i huvudet. Jag uppmärksammade även hur jag aktivt gjorde ett val att dra mig tillbaka. Back to basic. Där det en gång började. Strukturerad gruppcykling och tjejen som ångade på som tåget. Jämnt, hårt och fint 🙂

Var jag utbränd…..? Tror det eller på god väg och då av den värld jag älskar som mest! Cykelvärlden.

Nu går planet ner för landning på Mallorca så fortsättning följer……

En reaktion på ”Glöm inte ta din Offseason och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s