Vaddå, ska jag behöva raka benen hela vintersäsongen nu!

Det är nog inte många som vet att jag har ett litet förflutet i Triathlonvärlden. Det är faktiskt så att min första resa till Mallorca var med just min date för dagen, då vi som två nybörjare hade anmält oss till Vätternrundan. Varför triathlon och Mallis då? Jo, för Ving tillsammans med Trifit skulle testa någonting nytt och jag fick följa med. Cykla gick bra, springa gick bra och efter en kort instruktion hur man crawlar så tog jag mig 25 m i ett svep. En fallenhet för att simma eller bara en bra elev som kan ta till sig instruktioner.

Men när det var dags att leka mini triathlon och växlingar då klev jag åt sidan efter två försök. Förstod liksom inte vad det ”roliga” va?! Och förstår liksom inte än idag!

Jag tog i alla fall simningen med mig hem och gick till badhuset kontinuerligt under en vinter innan cyklingen klev in galet mycket i mitt liv. Nu när jag har gått i backen x-antal gånger och skadat samma kroppsdel 2 gånger då börjar tankarna rulla. Inte för att jag ska göra en Ironman helt plötsligt vilket flera kanske kan tro efter att ha läst detta.

I morse hände det i alla fall! Jag iklädd baddräkt på Eriksdalsbadet med bästa guiden. Jag menar…. Hur gör man på ett badhus?

Rusningstrafiken var över då vi anlände och 50 m bassängen är nu besegrad. Bruden med den underbara cykelbrännan har också besegrat flera oömma känslor kring simning och badhus. Tar du 6:an (Crawl) så tar jag 7:an (Bröstsim). Badmössa på samt simglasögonen och hopp i. Flöt på riktigt bra! Bröstsimmet blev 10 crawl tag efter en stund -> en halv längd -> till en hel längd och vips så simmar jag i samma bana som Anna. Cool kvinna det där! Vad jag mins så var hon riktigt avundsjuk då jag den där gången på Mallis simmade bättre än henne efter några instruktioner och vips….. Hennes envishet och gnetande fick mig att se på henne som ett proffs och när hon nämner: ”Du har inte gjort annat än att simma. Det sitter i ryggmärgen”. Ja ja, nu ska vi inte överdriva!

Men hon beskriver min simning: ”Det ser harmoniskt ut när du simmar” och det är så jag vill att det ska vara. Målet är bättre rörlighet, styrka och starkare överkropp.

Slutar det i en Ironman någon gång om kanske 10år så gör de det men inte nu. Jag funderar på andra målbilder just nu och cykel tar mycket plats i dom.

Men egentligen, Hur ska det sluta? Jag har vissa andra funderingar till denna kanske nya rutin. Några lite ytliga men andra rent logistiska.

•Torrt hår?

•Torr hud?

•Mina extensions*?

•Mina Fransar?

•Nu när jag precis har vant mig med vissa ålderstecken i ansiktet. Ska jag nu oroa mig för nya!

•Hur ska jag rent praktiskt ta mig dit. Bäst den dagen jag är ledig? osv……

Haha… Skämtosido men nyckelbenet verkade gilla det!

Vaknar jag med träningsvärk imorgon måntro?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s