PinkPower

Herregud! Bara manchester kläder i färgerna brun, orange, gul visade det sig en dag när jag i föräldrahemmet rensade bland mina barnsaker. Alla har väl gjort det någon gång? Den lilla tjejen växte in i fotbollslivet och pojkflickan vägrade använda klänning. En liten småknubbig men god tjej som såg på sin kropp förmodligen likadant som många andra gjorde då. Men succesivt börjar jag finna mig själv, min kjol och så småningom även en klänning. Den lilla flickan börjar glänta på dörren och det rosa gör entre lite smått.

2013 när jag med min rosa/vita crescent hybrid gjorde entre i cykelvärlden påbörjades det rosa äventyret till att idag nästan beskrivas som ”Fröken Rosa”. Var det avsaknaden av rosa från barndomen eller dom där underbara provocerande minnena som finns då vissa män 2013 hade svårt för att bli ikapp körd eller ifrån åkt ute på Södertörn utanför Stockholm av just en tjej iklädd pyttelite rosa. Att komma till en lokal träning med rosa hjälm, få blickar som – ”Vem tror hon att hon är? Tills att i slutet av träningen helt plötsligt få ett chockat ”BRA JOBBAT!.

Cykelvärlden var inte beredd på rosa och det var svårt att hitta kläder samt accessoarer i färgen. När jag väl hittade en grej var det inte speciellt många som hade det och jag blev lite udda eller jag stack ut…..

(Undrar hur jag blev en tjej som älskar att sticka ut eller vara lite annorlunda i cykelvärlden då jag i annat fall befinner mig som en tjej i mängden något osynlig)

…. Sen smällde det till tror jag då ett visst stort märke kom med ett par knallrosa skor med tillhörande cykelkitt skapat för herrar eller en som jag med stora fötter. Tills idag då alla märken helt plötsligt har någonting i rosa. Jag älskar rosa och ja, jag har massa rosa hemma i form av prylar. Men idag är det så kommersiellt att letandet blir svårare efter det där lilla udda. Men jag måste nog säga att jag alltid har dragit det rosa till sin spets och 100% total matchar från topp till tå.

Jag har ofta sagt att de rosa fokuset har legat på mig men nu när jag typ står utan racer så kanske det äntligen är dags att skapa den rosa maskinen som ska färda mig snabbare och snabbare. Eller vad säger ni? Några tips kanske?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s