Göteborg och Prioritet GrandPrix

Vem missar ett race på avenyn i Göteborg! Inte Bianchi CK i alla fall och inte jag trots den skräckblandade förtjusningen över minnena från förra året. Vem vill heller inte ta chansen att stå på startlinjen, köra men även titta på proffsen till vänster i bild 🔝

Banan är dryga 1,1 km och otroligt teknisk med kurvor, potthål, kullersten och trottoarkanter.

Den nystartade klubben Bianchi CK ropas upp bland dom första och vi intar första parkett. Jag har inget att förlora och lika dåligt som förra året bör det inte gå. Tjejer intervjuas, vi skrattar och ordet lugn kan jag inte beskriva min känsla med.

Precis innan start tänker jag tanken: ”Jag ska vara först ut”. Startskottet går och jag anför klungan genom de tre första kurvorna med toppåkare bakom. Så stolt! Haha…Önskar att jag sedan hade den där orädda, odödlig känslan i mig då en efter en kör om mig. Allt kommer i alla fall inte som en chock detta år. Halkar nog ner halva fältet under första varvet och hade klungkontakt några varv till sen hamnade jag i ingenmansland. Ingen kom ikapp mig bakom och ingen tröttnade framför. Efter över halva loppet hör jag på upploppsrakan speakern kommentera fronten samtidigt som det där suset närmar sig. Omkörning och dags att kliva av. Tack o hej! 👋🏻

Hur blev det då?

Förutom stoltheten över min inledning så kommenterade en åskådare så här: ”Det såg mycket bättre ut i år. Mer aggressiv och du satte kurvorna på ett helt annat sätt”.

Dryga 20 min fick jag vara med i racet vilket jag tror är en förbättring med nästan 100% jämfört med förra året. Jag är otroligt imponerad över alla som startade. Måste ändå uttrycka att hårdheten hos tjejerna i fronten är mäkta imponerande. Totalt orädda!

Får se om jag ens skriver om Göteborgsgirot dagen efter 🤔

Bilder: Bruhnsphoto och Fotograf Magnus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s