RR – Kinnekulle

Ärlighet vara längst men jag var livrädd för uppgiften………

Med en lagkamrat hemma i sängen och den andra med flaskan i handen redo att langa oss så står jag tillsammans med lagets minsta spelare på startlinjen. Det är bara tre gånger som backen ska besegras tänker jag och vi rullar iväg. Längst fram på startlinjen och långt fram i klungan var mitt mål. Häng med lugnt och se till att hålla energiintaget stabilt. Åter igen är jag chockad över mitt lugn som infinner sig.

Några olika drar, någon försöker med ett ryck men annars ett lugnt första varv. När vi närmar oss backen avancerar jag framåt i klungan för att som mål gå in i backen först. Jag gör det och helvetet börjar. Lättviktarna rullar på bra och succesivt under vägen upp passerar teambilen samt cyklister men jag hör underbara glada tillrop riktade till mig flera gånger. Det uppskattades, Tack! Över mållinjen och ut på andra varvet ser jag ett litet smatterband framför mig. Teambilen ser jag och trycket ner i pedalerna ökar. Över krönet och svackan på toppen innan jag ställer mig upp och typ flyger över nästa lilla knäppa för att påbörja färden utför igen. Jag trampar luft och hoppar på sadeln. Går inte att plocka in på framförvarande klunga då jag trampat ur. Kryper ihop maximalt och ser avståndet minska. Fortsätter och rullar förbi en efter en. Plötsligt ligger jag först. Strax efter vänsterkurvan kommer Rydne som paceas upp efter mekaniska problem och min klunga får vittring. Farten trissas upp och vips har jag sakta åkt av klungan. Mitt starkaste element, utför och platten. Pinsamt värre men en kadens på ”gud vet vad” räckte inte för min lilla klinga. Resten av varvet efter högersvängen rullar jag på med ett bra tryck i pedalerna. Ser en klunga hela tiden som jag närmar mig ibland men aldrig kommer riktigt nära. Äter, dricker och jagar med ett lugn då stress inte hjälper.

I ensamheten med tanken om att jag är sist dyker dom upp i huvudet som demoner……..

Det här är inte roligt!

Jag kliver av vid mål!

Varför sitter jag här och inte Ulrika!

Det är roligt att träna hårt.

Det är roligt att vara en snabb tjej som retar gallfeber på vissa män.

Män triggar tävlingsskallen mer.

Äsch, skärp dig nu! Cykla!!!!

Jag rullar in i backen för andra gången och ser klungan framför mig lämna första branta delen. Jag tuggar på och inser att jag konstigt nog tar in på dom. Gnetar på och tar min lagning med peppande ord. Peppen fortsätter precis där den behövdes i den sista branta delen upp till passeringen. Jag har häng på siste tjej och trampar faktiskt om. Hur gick det till egentligen. Jag har jagat typ ett helt varv och kommer ikapp på banans svagaste punkt för mig. Nu rullar du med och vilar upp dig! Min klunga består nu av 3 st CK Uni och 2 st Giro. Jag hade kunnat lägga mig sist och bara åkt med men med respekt så hjälper jag till men tar aldrig riktigt i. Jag ska ju ta den där backjäveln en gång till. Nu lagtempo och livet var åter igen på topp. Sluta inte trampa för allting kan hända. Kom ihåg de tjejen!!!

Åter igen in i backen och nu för sista gången. Giro drar på och iväg medans jag försöker hänga på CK Uni. En släpper och jag orkar inte hålla jämnt tempo. Kämpar mig upp och över mållinjen. Helvete, Vätternrundan på 8:17 släng dig i väggen. Det här kan vara min värsta cykelupplevelse hittills.

Nu är det gjort och jag kom inte sist men ändå långt ner på resultatlistan. Nöjd tjej ändå och bilfärden hem var en ren plåga. Längesedan som jag hade så ont i kroppen. Men somnade gott när jag la huvudet på kudden i min säng.

Ps. Stackars mina kunder som idag blev klippta av ett lik. Trött, illamående och total bakis av en adrenalin kick dagen innan.

Hoppas på lång skönhetssömn i natt och vakna som en normal människa imorgon.

2 reaktioner på ”RR – Kinnekulle

  1. Ha ha grymt kört!! Kul att läsa då jag själv missade detta GP. Men nästa tisdag SKA det bli tävlingspremiär för mig. Så jag hoppas vi ses på Arlanda!!

    Gilla

  2. Pingback: Kinnekulle, ett berg att återvända till – Grön Cyklist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s