Min hittills längsta sammanhängande semester är nu över

14 mars landade jag på ett kallt Mallorca och i skrivande stund sitter jag den 6 april ensam för att invänta mitt flyg hem till Svedala. Folk jag känner har landat men också hunnit lämna medans jag har rullat vidare. Separationsångesten är stor och jag fäller en tår. Dags att återgå till min vardag igen och invänta tävlingspremiären. Dags att reflektera över vad jag har upplevt under 3,5 vecka. Har jag kommit fram till livsavgörande beslut? Ja, kanske….

Mallis har i år bjudit på låga temperaturer, regn, snö och vind men tillslut så vände det och blev helt fantastiskt. Mil efter mil har avverkats och höjdmetrarna likaså. Boccadillo och cafe con leche i mängder precis som det ska vara och självklart även lite glass eller mycket.

Resan började med Bianchi Ck’s träningsläger för att sedan gå över i njutningsfull cykelsemester. Men det stora för i år förutom tävlingen i Santany är Kusten Classic som jag genomförde igår.

07:15 ringde klockan inför en hel arbetsdag på cykeln. Äter resans ända våffla med Nutella och anser att jag förtjänat den redan innan dagen börjat. 08:15 börjar resan till Antrax via dom platta tråkiga temposträckorna, militärbacken och Calvia. Ja, vi avverkar två stigningar innan vi ens har börjat på bergskedjan. Snabbfika i Antrax och vidare mot nästa i Soller.

En Vätternrundan planeras in i minsta detalj men 22 mil och hela bergskedjan tas som en klackspark redan innan. Klart att jag är sammanbiten då jag framförallt har några cykeldagar i kroppen. Jag fokuserar extremt på att äta och dricka. Vill göra allt för att orka någorlunda hela vägen. Jag hade denna gång otrolig kontroll över mina watt siffror för att inte gå på för hårt.

När vi når dagens andra fika i Soller är jag otroligt förvånad över hur bra det hade gått och hur ”fräsch” jag ändå kände mig. Fikatiden skapar succesivt stelare och stelare ben men förhoppningsvis ger de med sig bara vi kommer iväg. Eller?

Välmeriterade Mallis besökare vet redan att piggen är nästa passering och som egentligen börjar bara man sätter sig på cykeln. Pang! De slår till på en gång! Fikarben var ett faktum och den ca 13 km långa stigning blev en mardröm. Jag satt ner, stod upp, drog på men inget hjälpte. Pannben och rejält gnetande på egen hand. Mina två kompanjoner lämnade mig i stort sätt redan från början. Jag försöker bryta tankemönstret med hjälp av Spotify på högsta volym. Det är sent på eftermiddagen och knappt några cyklister i backen men glider om tre stycken trots min krypfart. Det sjuka händer med mindre än typ 500 m kvar. Jag hör något komma bakifrån och sneglar över axeln. Tar förgivet att de är en cyklist men skrattar högt när en löpare drar förbi med råge. Helt sjukt! Tittar ner på min mätare som visar 12 km/h och det går uppför. Vem fan va människan som liknade Forrest gump. Det kommer jag aldrig få veta men ögonblicket kommer alltid finnas med mig. Kisspaus efter tunneln och ett försök att skak loss benen. Uppför som nedför är nästan lika jobbigt. Fryser och kämpar med att hålla fokus för nu är det nedräkning.

Vi kommer precis fram till Lluc macken som precis ska stänga och snickers i kombination med en gel lite senare kan ha varit min räddning. Ner mot Pollenca rullar tåget med mig som vagn två och nu vill vi hem. Fokus för nu går det undan. 19:15 rullar vi ner i cykelgaraget igen vilket var 11 h efter avfärd och 9 av dom på cykel. Otroligt nöjd men också otroligt förvånad för det trodde jag aldrig när dagen började.

Nu antar jag den stora utmaningen att fluga hem till kylan och göra allt för att hålla mig frisk. Lite själavård och vila för att åter haka på tåget igen. En vecka drygt till tävlingspremiär. Hoppas på bra återhämtning nu.

Är det vinterjackan som gäller? Har det blivit något grönt? Hur länge är det ljust på kvällen? Eller egentligen, hur stor är högen med post……

Vink vink……. Jag är hemma nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s