Cycle for change – Team Powerking Etapp 4 och svansföring 

Igår rullade vi in i Högbo på en fantastisk underbar väg och idag lämnade vi Högbo fortsatt på denna väg. Hotellet hade öppnat sin fantastiska frukostbuffé en halvtimme tidigare bara för oss. Tack så mycket! Ps. Jag tog en våffla 🤘🏻

”Det är bara 19 mil idag och när vi kört 10 så är de mindre än hälften kvar.” Bra matematiskt sagt och den enda informationen jag var mottaglig till imorse. Kommentaren vid gruppfotograferingen om att jag skulle passa som militär passade nog in för dagen. Otroligt lättretad, irriterad och rak i tonen.

Förutsättningarna för dagen var hur länge vi skulle klara oss för regn. Hela gruppen var i ställd på en blöt färd men vi var snarare förvånade över vad det var för lampa som lyste från en blå himmel. En fantastisk första timme blåste iväg eller det verkade i alla fall så på dom andra. 

Trög i starten som alltid men varenda liten förning var som ett världskrig. Kände mig inte trygg i klungan för jag hade svårt att koncentrera mig. Kände mig trött, stissig och skakig men tänkte hålla ut till det obligatoriska stoppet. ​Där förklarar jag läget och lägger mig bak i svansen. Det blir min positionering de resterande 16 milen. Herregud bruden! Nu har du lökat hela vägen så sluta klaga. Med tiden visar det sig vad jag anade. Svettas, huvudvärken kommer och tillslut börjar de ömma kring bäckenet. Något som vidtar och mensvärk är ett faktum. Alvedon intas som kanske mildrar lite. Jag fokuserar på att dricka för det var faktiskt varmt för en gångs skull. 

Uppsala blev mitt motivationsmål och vilken draghjälp att ligga i suget bakom en välsvarvad grupp. En efter en genomförde sin förning och växlingarna blev bara bättre och bättre. Måste faktiskt säga att jag har lite blackout från dagen. Vid 75 km tar vi ett lite längre stopp för lite mer påfyllning vilket var något jag behövde. 

Stark som en oxe igår och raka motsatsen idag. Sånt är livet ibland när man ligger i träningsmässigt. Visade sig faktiskt att jag krossade 1000 mila gränsen idag för detta år trots nyckelbensskadan. 

På väg till Uppsala spurtades det på skyltar. Vi mötte duggregnet, vissa ville ta bussen hem ⬇️😂😘och sen kom skyfallet precis innan Uppsala. Vi besöker även typ motorvägen en kort bit och blir rejält skitiga av oss själva men också bilarna. Jag är framme! 

McDonalds invaderas av cyklister och vi är stjärnor i lokalen för en stund. Ögon riktade mot oss som undrar vilka idioter vi är. Får frågan hur jag mår och svarar inte bra. Ja, du ser faktiskt inte okej ut…. Tack för den! 😉 Men kände mig likblek. 

Uppsala till Täby kan sammanfattas som totalsträckans mest biltäta vägar. Sjukt hur man känner skillnad på Stockholmsbilisterna. Irriterade, stressade och säker känner man sig inte på samma sätt. Vi klarar oss otroligt bra från regn. Alla känner vittring och farten trissas upp lite extra emellanåt. Ett stopp genomförs med en totalmiss inkluderad. Gubbar! Man lämnar inte gruppens 2 brudar kvar och drar. 

Tröttheten gör sig påmind och alla vill komma fram. 19 mil som utlystes till frukost slutade på 20 och in på torget utanför Täby centrum rullar vi. Det duggregnar och två fina raka led möter de närmast sörjande. Kramkalas, gruppfoto, prisutdelning och så skiljs vi åt. 

Vissa fortsätter sin semester medans andra avslutar sin men imorgon kommer nog alla undra vart frukostbuffén finns eller vart Johan står med servicebilen. Tur jag har några goda kakor kvar 😋

Tack och hej! På återseende! Nu börjar detoxen för att få ut allt intag av socker. Sälen besöks nästa helg och sen börjar förberedelserna till Svanesund 3-dagars. Ska faktiskt också ägna några riktigt seriösa tankar på hur man ska gå tillväga för att alltid få ha sin träning på vägar som runt Högbo. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s