Vilket antiklimax 

Jag hade inte tänkt ställa upp i kinnekulleloppet för att min vätternträning prioriteras just nu men jag kunde inte motstå. Jag fick blodad tand efter min livs första tävling, östgötaloppet. Ner till skara begav vi oss i lördags vilket är en bra bit här ifrån. Körde banan med bil, väckte kroppen på cykeln med efterföljande middag och möte för att sen hoppa i säng.

Vaknar upp ur skönhetssömnen och öppnar förväntansfullt gardinerna. Möts av ett stort jäkla skämt när marken var täckt med snö. Nog med att det är april men det här är sjukt och samtidigt komiskt.

Vad händer nu? Vi skulle inte starta förens efter lunch så det kan hinna smälta undan. Spänningen var på topp vid frukostbordet då snön tilltog och stannade av för att tilltas igen. Rena april vädret. Det ryktades om förskjuten start men vi skulle vara beredd på det mesta. Utcheckade och klara körde vi upp till kinnekulle och möts av mer snö och snöfall. När vi sitter i bilen både haglar det och snöar kraftigt. Klart man tappar intresset lite när väntan blir lång. Tillslut var det bara till att kliva ur bilen och förbereda sig för start. Blött som fan när väskan lämnades i servicebilen för att sedan köra upp till toaletten för att smeta på lite extra linement. När jag rullade lite lätt så kände jag hur tävlingsmänniskan kröp fram. Jag var riktigt taggade inför lagets och min uppgift. Ångloket skulle få arbeta. Dock könde man att bromsarn tog jättedåligt och däcken gled. Lagledarna kallades in till extra möte och alla inväntade ett besked. Start eller inställt. 

Beskedet kom med lagledaren att tävlingen är inställd. Vilket antiklimax då man åkt typ 30 mil, ätit som en häst, utfört sina rutiner och laddat upp de mentala. Det tog bara några minuter så var samtliga inpackade i bilarna och så var området tomt. Precis som om ingenting hade hänt.
Det var helt enkelt bara till att börja färeden hem. Saker blir inte alltid som man tänkt sig och vet inte riktigt om jag nu måndagkväll har släppt situationen. Men det är bara släpp och jobba vidare. Dock är det långt till tävling för min del men förhoppningsvis är jag extra taggad då.
Här är några bilder från antiklimaxet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s