Pannbensträning

  
Hade några timmar på schemat idag och fick starta hemifrån lite tidigare och cirkulera en omväg innan samlingen 8.30 i Farsta. Tur var väl de när himlen bestämde sig för att öppna sig några timmar senare. Idag var det dags för mig att delta på den obligatoriska vätternträningen med sub 8 Farsta/Värmdö och dags att gå allin. Min kompis på ryggen är tillbaka. Många kommentarer har man fått om den men det handlar om safety before beauty and ruels. För nu kan jag faktisk ta flaskan och shifta flaskor så det handlar inte om de längre.

Infernot av rosa skoskydd rullade i alla fall iväg och efter lite tekniskt cykelproblem blev de en naturlig kisspause för många. Skogsbrynet våldtogs av kissnödiga män.

   
Jag låg också i blickfånget av en kamera och fick skärpa mig rejält 😉  

 En motor på hälften drog i belgiskkedja medans motor nummer två låg i svansen och åkte snålskjuts. Rätt behagligt faktiskt. Tills det där förbannade regnet kom. Lite smådugg till en början som var helt okej tills det ökade uppifrån och tillslut kom underifrån. Stänket från framförvarande cykel var konstant och utan assaver så skvätte det rakt upp genom hålet i sadeln. Fantastiskt underbart! 

Helt plötsligt skriks det stopp och en punktering måste fixas. Kom underbart lägligt långt ner mot Nynäshamn när samtliga är genomblöta och fryser som ett asplöv tillslut under väntan. Själv hade jag med mig regnjackan som jag drog på mig. Bra tänkt Madde! Värmde lite i alla fall och självklart var sen rosa. 

Vi rullar vidare och jag bestämmer mig så småningom för att lägga mig i svansen då jag varken såg nåt, bromsar som inte tog och en lins som hoppade av allt vatten samt grus. Jag var inte säkerheten själv i klungan. Höll man bara igång så frös man inte allt för mycket. Kroppen domnar bort tillslut så att man inte känner ett dugg. Väl tillbaka vid målet började färden hem. Hade ett par torra handskar som jag bytte till och körde samma omväg hem som innan träningen. 

5 h var det på schemat och cirka 4,50 blev de. 

Väl hemma var det inte ens nån idé att börja klä av sig kläderna utan jag hoppade in i duschen med allting på. Det skulle ju ändå tvättas så då sköljdes den värsta grusen bort och jag tinades samtidigt upp. Stod där för mig själv och skrattade. Tänk vad man utsätter sig för men gissa om pannbenet stärks av detta. Det är ju faktiskt så att exakt samma väder kan uppstå på Vätternrundan men det hoppas vi inte. Det kan inte alltid vara en dans på rosor.

PS. Jag har försökt städa bra mamma ☺️   
   

En reaktion på ”Pannbensträning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s