RR Östgötaloppet

  

Mitt mål för dagen var att få i pedalen  och hänga med i starten och orka hänga med in i mål. Men det hände lite annat däremellan. 

Helgen började med att vi packade in oss i två servicebilar och började färden ner till Ljungsbro. 9 cyklister med fantastiska Anna som lagledare, en allt i allo Martin och chaufför Guilberto i servicebilen.  

   
Väl nere på plats rullade vi igång kroppen på korta varvet och körde bil för att se hur det långa varvet va. Dusch, middag och taktiksnack innan det var dags att inta viloläge.  

 

En god natts sömn och rejäl frukost för dagen D var kommen. Östgötaloppet är 76 km och bestod av ett långt varv och fyra korta varv. 

Klungan radade upp sig i startfållan och det var lite små trångt. Startskottet gick och jag lyckades inte alls lika bra som på övningen dagen innan. De framför var inte lika snabba så jag fick ner med foten i backen och putta på igen. Shit, nu skiter sig allt då alla sagt att det går snabbt i starten. Men accelererade på bra utan att sitta fast för att vid ett bra tillfälle klicka i pedalen. Nervositeten släppte, jag var med och nu bara arbeta på att hitta bra hjul samt fokusera på lagets och min egen prestation. Det gjordes en del attacker redan från början både från oss men också av andra men som hämtades in. 20-25 min in i loppet görs en attack och vår tjej Camilla hänger på. En attack som lyckades och de var loss för resten av loppet. Jag uppfattade inte riktigt vad som hände men när ena servicebilen kör om vår klunga då vet man att första klungan har mer än en minuts försprång. 

Andra klungan med resterande cyklister agerade väldigt avvaktande till en början och avståndet ökade. Vi jobbade på, gjorde attacker samt försök till lagtempogjordes

Själv märkte jag hur dessa två horn hade tittat fram och en frustration skapades. Vi måste försöka göra något. Jag har inte koll på taktik i klungan utan uttrycker till vår lagkapten. ”Vi måste göra något så säg vad jag ska göra”. Gjorde två attack försök som hämtades in. Jag är inte explosiv men det var skönt att känna efter hur benen kändes. Jag var delaktig i två försök till lagtempo under långa varvet som gick sådär. Jag var framme och drog en massa. Visade att jag är värd smeknamnet ”ånglok”. För jag kan ligga och mala på i relativt hög/jämn hastighet. Men måste jobba på explosiviteten. Fick kommentaren efter loppet av en lagkamrat: ”Hur kan du trycka nästan 40 km/h uppför”. Kul att höra men det sitter bara i huvudet men också jobba med fart samt terräng. Men vad benen säger det skiter man i. 

   
    In på de 4 korta varven med kurvor som skrämde mig och några uppförslöpor som skulle ta ut sin rätt. Men jag hängde i. Tappade som väntat i uppförsbacken men grinade illa och gav mig fan på att jag skulle ikapp. Ikapp kom jag varje gång och efter en kort vila var jag åter framme igen och drog.  

Jag har idag imponerat på mig själv vad det gäller att drick och äta på cykeln. Som jag har kämpat med de och fått hjälp. Bytte till och med flaskor på ramen. Samt vilken jävla kapacitet det finns i den här kroppen vilket jag har hört från andra men bara skämtat bort. 

Till sist kom klungan in på upplopps rakan och nu var det fokus på position. Jag hade vissa interna tjejer som bara inte fick komma i mål före mig och jag gav dom en match. In i mål före dom, med ett jävla adrenalin och stor glädje. Men hur hade det gått för vår tjej i utbrytningen? 

Det visade sig att hon kämpade till sig en tredje plats under en spurtduell. Så jävla bra!! Och vilken glädje, samt laganda vid målet. Ett riktigt stort kramkalas och adrenalinet var på topp.   

Shit, min livs först tävling är nu gjord och jag har åter igen fått ett kvitto på att allt slit under vintern har gett resultat. Samt vilken tävlingsmänniska jag är och vilket psyke jag har. 

   
    
 

2 reaktioner på ”RR Östgötaloppet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s