Besök på Gotland

För ett år sedan när jag lämnade Gotland, sämre tränad, sämre cykel, sämre material i övrigt och inte så mycket kunskap kring cykling, bestämde jag mig för att införskaffa ett par tempopinnar och lära mig använda dom. Ingenting har hänt och när jag idag har utfört en runda på södra Gotland kom tanken tillbaka, så om det blir en nästa gång ska jag ha tempopinnar med mig. Kände vid flera tillfällen att jag skulle vilja lägga mig ner i tempoställning och bara njuta. En sak som är säker är att man får se otroligt mycket när man färdas på cykel.

image

Dessa pryder gotland på många ställen.

Väderprognosen såg inte så bra ut idag då meteorologerna gick ut med en klass 1 varning för eftermiddagen och kvällen. Jag hade via Garmin gjort en runda på egen hand som var 172 km lång som innefattade södra Gotland och hade en plan att sticka iväg 09:00 men tog det säkra och började en timme tidigare. Vilket var rätt då jag bara fick regn de sista tre milen och vakuum påsen till regnjacka fick sättas på.

Att cykla på Gotland är fantastiskt men betydligt jobbigare, då man aldrig kan sluta trampa. Hemma kan man i alla fall få trampa ur eller till och med rulla utför och vila. Medans denna ö är platt hela tiden och långa raksträckor erbjuds ofta. Idag erbjöds det vind från alla håll och på vissa raksträckor med öppna fält fick man hålla i styret när vinden tog tag i hjulen.

Jag planerade min rutt som man kan se här utifrån två ställen som jag skulle stanna på. Det första var ett creperie i Hablingbo som en kund till mig hade tipsat om och när jag kom dit visade det sig att de inte öppnade förens 16:00. Det var synd för magen var då ganska tom efter cirka 11 mil och det var bara trycka i lite bar för att orka till nästa planerade stopp. I Klintehamn har en kille öppnat Bikeoholic som är en liten butik samt cafe ute i ingenstans. Jag hade läst om den i tidningen Cykla och det måste ju besökas om man ändå är i närheten. Ett riktigt tufft ställe som jag hoppas hålls vid liv. Väl värt ett besök om man är på Gotland.
image

Måste bara visa hur det kan se ut när en cyklist har flyttat in på Scandic hotell och regnet som valde att göra mig genomblöt, smutsig och kall.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s